KÅLABERGA

HUNDPENSIONAT

Kålaberga Hundpensionat

Vi har valt att bara ha en mindre skala hundar för att kunna ge en individbaserad service till varje hund och kund. Har ni specifika önskemål, tveka inte att berätta om dem. Kålaberga ligger ute på landet, här har vi lugn och ro och går skogspromenader i skog. Här träffar man även på kor, får och höns. Hundarna rastas minst tre gånger per dag. Utöver detta så vistas de i sin egna rastgård ute vid bra väder.


Förmiddagen och eftermiddagen ägnas åt rastning, lek och bus, medans vi alltid håller lugn mitt på dagen. Middagspasset innebär ren avkoppling, mat och vila där vi släcker ner till en mjukare belysning och drar ner på tempot och detta gäller alla. Alla sorters hundar är välkomna, inklusive valpar. Allt anpassas efter hundens ålder och behov. Hunden skall vara vaccinerad mot Parvo och valpsjuka. Vi ser gärna att hunden är veterinärvårdsförsäkrad.

Lite information inför första besöket.

Vi ser gärna att ni i möjligaste mån kommer för att hälsa på hos oss någon vecka innan ni ska lämna er hund. Detta för att både hunden och vi ska kunna bekanta oss lite med varandra innan vistelsen börjar. När ni är här skriver vi info om hunden och får papperna på vaccinations och veterinärvårdsintyget. På detta sätt så har vi lite tid för att tillgodose era önskemål på hur ni vill ha det för er hund. När ni sen kommer för att lämna er hund, försök att komma i god tid så att hunden kan få en bra start hos oss och slippa stressen med en husse eller matte som bara vill komma iväg så fort som möjligt. Lämna hunden i bilen om det är väder för det och kom in till oss så inreder vi boxen tillsammans, efter det så går vi gemensamt ut och hämtar er hund. När ni har sagt adjö och åker iväg tar vi in hunden i boxen där den får göra sig hemmastadd. När hunden varit här en stund får den komma ut i rastgården och kolla läget lite.


Ta med er koppel och halsband till er hund. Inred boxen med saker hemifrån som egen filt eller säng. Ta med leksak som er hund tycker om. Glöm inte er hunds mat samt att skriva på en lapp hur mycket mat per dag.

Vi på Kålaberga Hundpensionat har ett nära samarbete med Veterinär Jenny Hedlund på Lillö Djurklinik i Kristianstad.